Hyppää pääsisältöön

Tietoa Soisalo-opistosta

Soisalo-opisto on Varkauden kaupungin ylläpitämä seudullinen oppilaitos Heinäveden, Joroisten ja Varkauden alueella sekä Leppävirralla ja Pieksämäellä. Opiston tavoitteena on vapaan sivistystyön lain mukaan edistää ihmisten monipuolista kehittymistä, hyvinvointia sekä kansanvaltaisuuden, moniarvoisuuden, kestävän kehityksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden toteutumista.

Opistossa järjestetään kansalaisopiston kursseja ja tavoitteellisesti etenevää taidekasvatusta, taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Opisto järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja, konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä näyttelyitä.
 

Alla Soisalo-opiston strategia.

Kestävän kehityksen teemat: ekologisuus, kulttuuri, hyvinvointi ja taloudellisuus ovat olleet aina osa opiston johtamista, toimintakulttuuria ja opetusta. Opisto on strategiassaan sitoutunut noudattamaan ekososiaalisen sivistyksen periaatteita. Opiston palvelut tuotetaan yhdessä ja kestävällä tavalla, mikä lisää elämän merkityksellisyyttä ja osallisuuden kokemusta. Soisalo-opiston toimintaa ohjaa arvot yhdenvertaisuus ja vastuullisuus​. ​

Opistolla on OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti vuodesta 2014 lähtien. Kestävän kehityksen työryhmä koordinoi ja arvioi opiston kestävän kehityksen työtä ja tiedottaa siitä.

Alla lisätietoja.

Soisalo-opiston toimintaa säätelee Varkauden hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan alaisena toimiva seutujaosto, jossa on edustus jokaisesta Soisalo-opiston sopimuskunnasta.
Alla lisätietoja seutujaostosta.

Oletko kiinnostunut tuntiopettajan tehtävistä Soisalo-opistossa tai haluatko tarjota uusia kursseja opinto-ohjelmaamme? 
Alla lisätietoja.

Soisalo-opistotalon tiloja voi varata tilaisuuksiin.
Alla lisätietoja tiloista ja hinnoista.

Sivun alkuun